About

Kristian Knoop (1992) is een Nederlandse Production Sound Mixer en Boom Operator gevestigd in Haarlem, Nederland. Hij studeerde in 2018 af als geluidsontwerper aan de Nederlandse Filmacademie (NFA).

Zijn passie voor geluid is op jonge leeftijd al in zijn leven. Al van kinds af aan begon hij met het bouwen van versterkers en het spelen met oude radio’s. Zijn liefde voor film begon in 2012 tijdens zijn studie aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam en een stage bij Cue Creative in Den Haag. Een jaar later besloot hij Sound Design te gaan studeren aan de Nederlandse Filmacademie in Amsterdam, waar hij leerde verhalen te vertellen door middel van geluid.

De afgelopen jaren werkte hij als Production Sound Mixer en Boom Operator voor documentaires, speelfilms, series en commercials. Zie Kristian’s portfolio en Bekijk Kristian’s zijn IMDB Profiel.

Iedereen interpreteert geluid op een andere manier. Mijn doel als Production Sound Mixer is om consistentie te creëren tussen beeld en geluid, die samen het verhaal vormen. Het gaat niet alleen om luisteren, maar om het begrijpen van geluid en de toegevoegde waarde ervan. Ik probeer altijd audio op te nemen met de hoogst mogelijke kwaliteit, zodat geluid bijdraagt ​​aan het verhaal van de film en de juiste boodschap aan de toeschouwer geeft.

Ik zorg er altijd voor dat de juiste voorbereidingen zijn getroffen om de juiste invalshoek te bepalen. In alle stadia; voorbereidingen, geluidsopname en geluidsontwerp; het vinden van de juiste balans tussen beeld en geluid moet leidend zijn. Ik ga daarom altijd samen met de Sound Designer in gesprek om oplossingen te zoeken en samen keuzes te maken voordat opnames beginnen.

Neem gerust contact op met mij.
Voor meer informatie over filmprojecten, apparatuur of samenwerkingen. Laat het me weten!

 

Telefoon: +31643109242

Email: hello@kristianknoop.nl

some bts pics...

follow me on Instagram!